TEAMET PÅ TSK MALMEN

Vi är TSK Malmens ordinarie tränare.

Rolle har hållit på med idrott i hela sitt liv, tennis började han med vid 6-års ålder. han har genomgått Svenska tennisförbundets tränarutbildningar. Han har arbetat i SALK och TSK Malmen men har även arbetat med enskilda spelare på WTA och ATP Tour. Som tränare för bla. Maria Strandlund-Tomsvik och Maria Lindström var han med och förde TSK Malmens damer till 3 raka Svenska Mästerskapsguld på 90-talet, samt tränade Davis Cup-spelarna Patrik Rosenholm och Andreas Siljeström i ca 9 år. 

Som spelare tillhörde Rolle Sverigetoppen både som junior och senior. Han fick avsluta den egna aktiva karriären alldeles för tidigt (19 år) pga stora ryggproblem (förslitningsskador

På TSK Malmen är Rolle Cheftränare med ansvar för Tävlings- och utvecklingsgruppen samt personalansvarig.

“Prestation före resultat” – Rolle

Linda är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland.

Åren 1993-1998 spelade hon i det finska Fed Cup-landslaget. Bästa WTA ranking i singel är 488 och i dubbel 233. Linda har spelat final i Drottningens pris fyra gånger, varav tre vinster.  Hon har vunnit 6 dubbeltitlar, ytterligare 7 finalplatser i dubbel samt 2 singelfinaler på ITF Women’s Circuit. År 2006 tog hon hem världsmästartiteln i racketlon.

Hon är utbildad vid Bosön idrottsfolkhögskola, vid Skandinavisk Institutt for Kommunikasjon og Forandring, samt har genomgått flera ledarutbildningar. Vidare har Linda haft förtroendeuppdrag som styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet, Tennis Stockholm och SALK. Hon var kapten för 16-årslandslaget och tävlingsledare för Nordea Nordic Light Open (WTA Tour) i Stockholm. Linda utbildar även andra tränare i Stockholmsregionen.

På TSK Malmen ansvarar Linda för Grundskolan och Tennisskolan.

“Förmågor + tillstånd = Toppresultat” – Linda

Johan har lång erfarenhet från förbunds- och klubbarbete i både Sverige och utlandet. Det är en tränare med kombination av både hög utbildningsnivå och mycket erfarenhet. De senaste 20 åren har han arbetat som huvudtränare, sportchef och teamleader för klubbar som Birkeröd, Lyngby TK, Hellas TK, SALK och USIF.

För SvTF har Johan länge haft en ledande roll i landets tränarutbildningar och var bla med i teamet bakom boken “Tennis för Barn”. Han har även haft mycket engagemang i spelarutvecklingen av Sveriges bästa juniorer för landslag och regionslag och är regelbundet ute på internationella tävlingar.
Utbildningsmässigt har Johan många år på högskolenivå och inom idrotten – internationellt och nationellt. Bland annat Elittränarutbildningen (GIH och SOK).

På TSK Malmen har Johan rollen som utbildningsansvarig för spelare, tränare och föräldrar. Hans roll är att hålla i spelarutvecklingen. Ett ytterligare fokusområde är tävlingsspelare 10 år och uppåt vad gäller fysiken, mentaliteten och tävlandet.

”Först människan, sedan atleten, därefter tennisspelaren” – Johan

Kasper Komar

Började spela tennis i TSK Malmen när han var 5-6 år gammal och har tävlat både i Sverige och internationellt. Han har spelat alla stora tävlingar och dom flesta mindre tävlingar runt om i Sverige och Stockholm. Han har också spelat en del internationella ETA/ITF-tävlingar i Vietnam, Thailand, USA, Tjeckien, Polen samt Sverige.

Han slutade satsa och tävla aktivt när han var 18 år och tog ett naturligt steg till yrket som tennistränare.

Idag jobbar Kasper med våra yngre spelare samt tävlings-och utvecklingsgruppen. 

“Champions keep playing until they get it right” – Billie Jean King

Lars Rydenius

Lars började spela tennis i Järfälla TS, där han växte upp. Han är överlag mycket idrottsintresserad.

Från ca 10 års ålder var det mest tennis som gällde i organiserad form. I Järfälla utvecklades han och tog sedermera en plats i klubbens A-lag under en period.

Han kom till TSK Malmen 2009 via Marcus Hellgren (fd ansvarig tränare för TSKs tennisskola). Lars har genomgått tränarutbildning Steg 1-2 samt TGU2 . Fritiden ägnar Lars gärna åt naturupplevelser samt padel.

Lars tränarfilosofi bygger på variation i spelet, att inte ge moståndaren för mycket rytm, och att kunna ändra spelsätt, om ens egen taktik inte fungerar.

“Tactics are your best weapon” – Lars

Jonas Nyberg

Jonas är en av våra senare förvärv på tränarsidan. Han kommer ursprungligen från SALK där han var aktiv under hela sin juniortid. Han gick på tennisgymnasium i Kramfors och var med att representera Sverige i VM i tennis 2007.

Innan Jonas kom till oss på TSK Malmen jobbade han i Norge som Chefstränare för två olika tennisklubbar. Där spelade han samtidigt Elitserien och vann flera större nationella tävlingar.

Fortsatt kompetensutveckling är en prioritet för Jonas. han har de senaste åren bland annat genomfört följande kurser/utbildningar:

  • Tennis Conference Oslo – 5ggr
  • Träning för barn 3-6 år
    Internationella Tennisförbundets utbildningar (Gold Standard)
  • ITF Coaching Beginner & Intermediate Players course (ITF Level 1)
  • Coaching Advanced Players course (ITF Level 2)
  • Coaching High-Performance Players course (ITF Level 3)

“Make sure your worst enemy doesn’t live between your own two ears.” – Laird Hamilton

Eric Nicander

Eric är född och uppvuxen i centrala Stockholm. Trots sin ringa ålder, född 2003, har Eric hunnit skaffa sig rikligt med erfarenheter som tränare, men framför allt som tävlingspelare.

Eric har med framgång deltagit i JSM, Båstad tennis, SALK Open m.fl.under åren 2012 – 2019. Mellan åren 2017 och 2019 skaffade han sig även internationell erfarenhet genom flera olika tävlingar ute i Europa. Han har också genomgått Tennisförbundets grundutbildning för tränare. Tennis och fotboll har under uppväxten varit de 2 stora intressena. Eric tränar och tävlar fortfarande aktivt för såväl Djurgårdens IF som TSK Malmen.

”Mina styrkor som tränare är min närhet till eleverna i ålder samt alla timmar jag själv tränat. Jag har god förståelse för hur barn och ungdomar tänker och kan därför lära ut och ge bra feedback på träning”.

“Energi, glöd och glädje till sista poängen” – Eric

Jenny Edner

Jenny Edner har spelat tennis på elitnivå. Hon har gått på tennisgymnasium och spelat på college i USA, NCAA Div.1, där hon bl.a fick utmärkelsen MVP, Most Valuble Player. Hon är även idrottspsykolog och KBT terapeut, där hon hjälper idrottare att  hantera stress, prestationsångest och höga krav.
 
 
 
 

“Ju högre upp på rankingen man kommer och ju bättre man blir, ju mer betydelse har inställningen och den mentala styrkan att göra.” – Jenny

Calle Brottenberg

Calle har spelat tennis sedan han var 4 år. Han har spelat tennis längst i Mariehamns Lawntennisklubb, på Åland, där han är uppvuxen. Han och Linda känner därför varandra sedan tidigare. Calle har var en aktiv tävlingspelare som junior såväl som senior, främst på nationell nivå, i Finland och Sverige. I Sverige, har Calle spelat i Näsbyparks tennisklubb m fl. Han har dessutom tävlingspelat på internationell nivå, i Bosnien, England, Frankrike, Finland, Italien och Sverige. Då bodde Calle periodvis i Bologna och tränade tennis samt fys där 30 timmar i veckan på Circolo Tennis Akademien i Bologna. Ett roligt tennisminne Calle har är att han varit sparringpartner eller motståndare, till vissa spelare på WTA-Touren och ATP-Touren.

“En boll är inte död förrän den har studsat två gånger” – Calle

Teodor Thorselius

Teodor började spela tennis vid 5 års ålder. Tennisen har varit en stor del av hans liv och han har tävlat mycket i Sverige under åren och dessutom spelat ett flertal internationella tävlingar runt om i Europa.

Han är utbildad via Tennis Stockholm “Plattformen för tennis”.  Teo gillar ledarrollen och att överföra sin kunskap och erfarenheter till yngre spelare.

“Win or learn” – Teodor

Johan Jansson

Johan har jobbat som tränare i ca 25 år. Han har haft alla nivåer från nybörjare till tävlingsspelare. Han har gått Svenska tennisförbundets tränarutbildningar.

Som spelare var Johan rankad bland de främsta bland landets -74 (stark årgång med bla Thomas Enqvist).

Han har även vunnit SM-guld i mixed med Linda Jansson.

“Utveckling genom glädje” – Johan