TEAMET PÅ TSK MALMEN

Vi är TSK Malmens ordinarie tränare.

Rolle har hållit på med idrott i hela sitt liv, tennis började han med vid 6-års ålder. han har genomgått Svenska tennisförbundets tränarutbildningar. Han har arbetat i SALK och TSK Malmen men har även arbetat med enskilda spelare på WTA och ATP Tour. Som tränare för bla. Maria Strandlund-Tomsvik och Maria Lindström var han med och förde TSK Malmens damer till 3 raka Svenska Mästerskapsguld på 90-talet, samt tränade Davis Cup-spelarna Patrik Rosenholm och Andreas Siljeström i ca 9 år. 

Som spelare tillhörde Rolle Sverigetoppen både som junior och senior. Han fick avsluta den egna aktiva karriären alldeles för tidigt (19 år) pga stora ryggproblem (förslitningsskador

På TSK Malmen är Rolle Cheftränare med ansvar för Tävlings- och utvecklingsgruppen samt personalansvarig.

“Prestation före resultat” – Rolle

Linda är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland.

Åren 1993-1998 spelade hon i det finska Fed Cup-landslaget. Bästa WTA ranking i singel är 488 och i dubbel 233. Linda har spelat final i Drottningens pris fyra gånger, varav tre vinster.  Hon har vunnit 6 dubbeltitlar, ytterligare 7 finalplatser i dubbel samt 2 singelfinaler på ITF Women’s Circuit. År 2006 tog hon hem världsmästartiteln i racketlon.

Hon är utbildad vid Bosön idrottsfolkhögskola, vid Skandinavisk Institutt for Kommunikasjon og Forandring, samt har genomgått flera ledarutbildningar. Vidare har Linda haft förtroendeuppdrag som styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet, Tennis Stockholm och SALK. Hon var kapten för 16-årslandslaget och tävlingsledare för Nordea Nordic Light Open (WTA Tour) i Stockholm. Linda utbildar även andra tränare i Stockholmsregionen.

På TSK Malmen ansvarar Linda för Grundskolan och Tennisskolan.

“Förmågor + tillstånd = Toppresultat” – Linda

Johan har lång erfarenhet från förbunds- och klubbarbete i både Sverige och utlandet. Det är en tränare med kombination av både hög utbildningsnivå och mycket erfarenhet. De senaste 20 åren har han arbetat som huvudtränare, sportchef och teamleader för klubbar som Birkeröd, Lyngby TK, Hellas TK, SALK och USIF.

För SvTF har Johan länge haft en ledande roll i landets tränarutbildningar och var bla med i teamet bakom boken “Tennis för Barn”. Han har även haft mycket engagemang i spelarutvecklingen av Sveriges bästa juniorer för landslag och regionslag och är regelbundet ute på internationella tävlingar.
Utbildningsmässigt har Johan många år på högskolenivå och inom idrotten – internationellt och nationellt. Bland annat Elittränarutbildningen (GIH och SOK).

På TSK Malmen har Johan rollen som utbildningsansvarig för spelare, tränare och föräldrar. Hans roll är att hålla i spelarutvecklingen. Ett ytterligare fokusområde är tävlingsspelare 10 år och uppåt vad gäller fysiken, mentaliteten och tävlandet.

”Först människan, sedan atleten, därefter tennisspelaren” – Johan

Sofya Malysjeva

Sofya har spelat tennis hela livet och även spelat på elitnivå och tävlat en hel del som yngre. Hon gick på idrottsgymnasium och efter detta spelade hon collegetennis i div. 1. På college tog Sofya examen i psykologi.
Efter collegetennisen insåg Sofya att hon brinner för att lära ut och föra vidare glädjen med tennisen och drivs av att se utvecklingen och glädjen i sina elever. 
Sofya har tidigare jobbat som tränare i Nynäshamns TK och Farsta TK där hon har haft elever av alla nivåer och åldrar. Jämte sin roll som tränare på TSK Malmen så pluggar hon till fysioterapeut på KI.  Hon strävar efter att i framtiden kunna kombinera de båda jobben.
Sofya är väldigt taggad på att jobba på Malmen med det här grymma teamet!

“Champions keep playing until they get it right” – Billie Jean King

Lars Rydenius

Lars började spela tennis i Järfälla TS, där han växte upp. Han är överlag mycket idrottsintresserad.

Från ca 10 års ålder var det mest tennis som gällde i organiserad form. I Järfälla utvecklades han och tog sedermera en plats i klubbens A-lag under en period.

Han kom till TSK Malmen 2009 via Marcus Hellgren (fd ansvarig tränare för TSKs tennisskola). Lars har genomgått tränarutbildning Steg 1-2 samt TGU2 . Fritiden ägnar Lars gärna åt naturupplevelser samt padel.

Lars tränarfilosofi bygger på variation i spelet, att inte ge moståndaren för mycket rytm, och att kunna ändra spelsätt, om ens egen taktik inte fungerar.

“Tactics are your best weapon” – Lars

Leticia Temirhanova

Presentation kommer inom kort.

“Make sure your worst enemy doesn’t live between your own two ears.” – Laird Hamilton

Jenny Edner

Jenny Edner har spelat tennis på elitnivå. Hon har gått på tennisgymnasium och spelat på college i USA, NCAA Div.1, där hon bl.a fick utmärkelsen MVP, Most Valuble Player. Hon är även idrottspsykolog och KBT terapeut, där hon hjälper idrottare att  hantera stress, prestationsångest och höga krav.
 
 
 
 

“Ju högre upp på rankingen man kommer och ju bättre man blir, ju mer betydelse har inställningen och den mentala styrkan att göra.” – Jenny

Teodor Thorselius

Teodor började spela tennis vid 5 års ålder. Tennisen har varit en stor del av hans liv och han har tävlat mycket i Sverige under åren och dessutom spelat ett flertal internationella tävlingar runt om i Europa.

Han är utbildad via Tennis Stockholm “Plattformen för tennis”.  Teo gillar ledarrollen och att överföra sin kunskap och erfarenheter till yngre spelare.

“Win or learn” – Teodor

Leo Blyberg

Presentation kommer inom kort.

Axel Sandblom


Presentation kommer inom kort. Axel har spelat tennis sen han var 4 år och började på TSK Malmen som 6-åring. Han har även tävlat en del, men mest när han var yngre.

Axel har jobbat som tennistränare i snart 2 år och har genomfört utbildningen “Plattformen för tennis”. Han trivs bra på TSK Malmen och känner att han hela tiden utvecklas som tränare. Det roligaste med att vara tränare är att lära ut de saker han själv en gång lärt sig här och att få träffa andra som gillar tennis lika mycket som han själv.