TEAMET PÅ TSK MALMEN

Vi är TSK Malmens ordinarie tränare.

Rolle har hållit på med idrott i hela sitt liv, tennis började han med vid 6-års ålder. han har genomgått Svenska tennisförbundets tränarutbildningar. Han har arbetat i SALK och TSK Malmen men har även arbetat med enskilda spelare på WTA och ATP Tour. Som tränare för bla. Maria Strandlund-Tomsvik och Maria Lindström var han med och förde TSK Malmens damer till 3 raka Svenska Mästerskapsguld på 90-talet, samt tränade Davis Cup-spelarna Patrik Rosenholm och Andreas Siljeström i ca 9 år. 

Som spelare tillhörde Rolle Sverigetoppen både som junior och senior. Han fick avsluta den egna aktiva karriären alldeles för tidigt (19 år) pga stora ryggproblem (förslitningsskador

På TSK Malmen är Rolle Cheftränare med ansvar för Tävlings- och utvecklingsgruppen samt personalansvarig.

“Prestation före resultat” – Rolle

Linda är född och uppvuxen i Mariehamn på Åland.

Åren 1993-1998 spelade hon i det finska Fed Cup-landslaget. Bästa WTA ranking i singel är 488 och i dubbel 233. Linda har spelat final i Drottningens pris fyra gånger, varav tre vinster. År 2006 tog hon hem världsmästartiteln i racketlon.

Hon är utbildad vid Bosön idrottsfolkhögskola, vid Skandinavisk Institutt for Kommunikasjon og Forandring, samt har genomgått flera ledarutbildningar. Vidare har Linda haft förtroendeuppdrag som styrelseledamot i Svenska Tennisförbundet, Tennis Stockholm och SALK. Hon var kapten för 16-årslandslaget och tävlingsledare för Nordea Nordic Light Open (WTA Tour) i Stockholm. Linda utbildar även andra tränare i Stockholmsregionen.

På TSK Malmen ansvarar Linda för Grundskolan och Tennisskolan.

“Förmågor + tillstånd = Toppresultat” – Linda

Johan har lång erfarenhet från förbunds- och klubbarbete i både Sverige och utlandet. Det är en tränare med kombination av både hög utbildningsnivå och mycket erfarenhet. De senaste 20 åren har han arbetat som huvudtränare, sportchef och teamleader för klubbar som Birkeröd, Lyngby TK, Hellas TK, SALK och USIF.

För SvTF har Johan länge haft en ledande roll i landets tränarutbildningar och var bla med i teamet bakom boken “Tennis för Barn”. Han har även haft mycket engagemang i spelarutvecklingen av Sveriges bästa juniorer för landslag och regionslag och är regelbundet ute på internationella tävlingar.
Utbildningsmässigt har Johan bland annat Elittränarutbildningen (tvåårig utbildning av GIH och SOK) i ryggen.

På TSK Malmen har Johan rollen som utbildningsansvarig för spelare, tränare och föräldrar. Hans roll är att hålla i spelarutvecklingen. Ett ytterligare fokusområde är tävlingsspelare 10 år och uppåt vad gäller fysiken, mentaliteten och tävlandet.

”Först människan, sedan atleten, därefter tennisspelaren” – Johan

Mikael Mysliwiec

Micke är född 1975 och är uppvuxen i Stockholm.

Hans familj består av tre döttrar, frun Laura samt hunden Chivas.
Micke började spela tennis 9 år gammal och tävlingsspelade fram tills han var ca 16 år.

Senare i livet har han både tävlat och jobbat med tennis i Tyskland, Grekland samt på Cypern.

Hans tränarutbildning har han fått genom Svenska Tennisförbundet. Han är en äkta TSKare då han varit trogen klubben alla dessa år. 

Mickes hobbys är löpning, kickboxning och allt annat som får honom att svettas.

På TSK har Micke hand om utvecklings- och tävlingsgruppen. 

“Ge aldrig upp” – Micke

Lars Rydenius

Lars började spela tennis i Järfälla TS, där han växte upp. Han är överlag mycket idrottsintresserad.

Från ca 10 års ålder var det mest tennis som gällde i organiserad form. I Järfälla utvecklades han och tog sedermera en plats i klubbens A-lag under en period.

Han kom till TSK Malmen 2009 via Marcus Hellgren (fd ansvarig tränare för TSKs tennisskola). Lars har genomgått tränarutbildning Steg 1-2 samt TGU2 . Fritiden ägnar Lars gärna åt naturupplevelser samt padel.

Lars tränarfilosofi bygger på variation i spelet, att inte ge moståndaren för mycket rytm, och att kunna ändra spelsätt, om ens egen taktik inte fungerar.

“Tactics are your best weapon” – Lars

Jonas Nyberg

Jonas är en av våra senare förvärv på tränarsidan. Han kommer ursprungligen från SALK där han var aktiv under hela sin juniortid. Han gick på tennisgymnasium i Kramfors och var med att representera Sverige i VM i tennis 2007.

Innan Jonas kom till oss på TSK Malmen jobbade han i Norge som Chefstränare för två olika tennisklubbar. Där spelade han samtidigt Elitserien och vann flera större nationella tävlingar.

Fortsatt kompetensutveckling är en prioritet för Jonas. han har de senaste åren bland annat genomfört följande kurser/utbildningar:

  • Tennis Conference Oslo – 5ggr
  • Träning för barn 3-6 år
    Internationella Tennisförbundets utbildningar (Gold Standard)
  • ITF Coaching Beginner & Intermediate Players course (ITF Level 1)
  • Coaching Advanced Players course (ITF Level 2)
  • Coaching High-Performance Players course (ITF Level 3)

“Make sure your worst enemy doesn’t live between your own two ears.” – Laird Hamilton

Eric Nicander

Eric är född och uppvuxen i centrala Stockholm. Trots sin ringa ålder, född 2003, har Eric hunnit skaffa sig rikligt med erfarenheter som tränare, men framför allt som tävlingspelare.

Eric har med framgång deltagit i JSM, Båstad tennis, SALK Open m.fl.under åren 2012 – 2019. Mellan åren 2017 och 2019 skaffade han sig även internationell erfarenhet genom flera olika tävlingar ute i Europa. Han har också genomgått Tennisförbundets grundutbildning för tränare. Tennis och fotboll har under uppväxten varit de 2 stora intressena. Eric tränar och tävlar fortfarande aktivt för såväl Djurgårdens IF som TSK Malmen.

”Mina styrkor som tränare är min närhet till eleverna i ålder samt alla timmar jag själv tränat. Jag har god förståelse för hur barn och ungdomar tänker och kan därför lära ut och ge bra feedback på träning”.

“Energi, glöd och glädje till sista poängen” – Eric

Filip von Reis Marlevi

Filips tenniskarriär började vid fyra års ålder på SALK. Han har sedan tränat i bland annat Spånga TBK och Solna TK.

Han kom till TSK Malmen när han var tretton och har tränat här sedan dess. Filip tävlade inte bara som junior utan fortsätter än idag i seriespel där han siktar mot toppen. Tränarkarriären började på Spånga TBK när han var 15 år och på Malmen sedan 2015. Han har sedan dess även meriterat sig genom att gå utbildningarna: Tennisens Plattform och TGU1.

Favorittennisspelare är Federer men själv föredrar han dubbelfattad backhands framför enhandsbackhands.

Böj på knäna – Filip

Kasper Komar

Började spela tennis i TSK Malmen när han var 5-6 år gammal och har tävlat både i Sverige och internationellt. Han har spelat alla stora tävlingar och dom flesta mindre tävlingar runt om i Sverige och Stockholm. Han har också spelat en del internationella ETA/ITF-tävlingar i Vietnam, Thailand, USA, Tjeckien, Polen samt Sverige.

Han slutade satsa och tävla aktivt när han var 18 år och tog ett naturligt steg till yrket som tennistränare.

Idag jobbar Kasper med våra yngre spelare samt tävlings-och utvecklingsgruppen. 

“Champions keep playing until they get it right” – Billie Jean King