TEAMET PÅ TSK MALMEN

Vi är TSK Malmens ordinarie tränare.

Tennisen har varit en central del av mitt liv sedan jag började spela tennis vid 5 års ålder. En axelskada vid alldeles för ung ålder kastade in mig på tränarbanan och guidat mig framåt genom åren. Efter att ha genomgått tränarutbildningen på GIH har jag varit tränare i Farsta och Mälarhöjdens tennisklubb. 

Martin är även en central del i framtagningen av SvTFs nya utbildningsystem där han varit skribent och kursledare för bastränarutbildningen samt processledare för förbundets spelutvecklingsprojekt Röd,orange, grön. 

 

 

Martin har rollen som Chefstränare på TSK Malmen. Han har även ansvar för Grundskolan.

Johan har lång erfarenhet från förbunds- och klubbarbete i både Sverige och utlandet. Det är en tränare med kombination av både hög utbildningsnivå och mycket erfarenhet. De senaste 20 åren har han arbetat som huvudtränare, sportchef och teamleader för klubbar som Birkeröd, Lyngby TK, Hellas TK, SALK och USIF. Nu på TSK sedan 2020.

För  SvTF har Johan länge haft en ledande roll i landets tränarutbildningar och var bla med i teamet bakom boken “Tennis för Barn”. Han har även haft mycket engagemang i spelarutvecklingen av Sveriges bästa juniorer för landslag och regionslag och är regelbundet ute på internationella tävlingar.
Utbildningsmässigt har Johan många år på högskolenivå och inom idrotten – internationellt och nationellt. Bland annat Elittränarutbildningen (GIH och SOK).

På TSK Malmen är Johan ansvarig för helheten runt tävlingsspelarna. Han är även ansvarig för spelarutvecklingen i stort i klubben – från de yngsta till de äldsta.

”Först människan, sedan atleten, därefter tennisspelaren” – Johan

Rolle har hållit på med idrott i hela sitt liv, tennis började han med vid 6-års ålder. han har genomgått Svenska tennisförbundets tränarutbildningar. Han har arbetat i SALK och TSK Malmen men har även arbetat med enskilda spelare på WTA och ATP Tour. Som tränare för bla. Maria Strandlund-Tomsvik och Maria Lindström var han med och förde TSK Malmens damer till 3 raka Svenska Mästerskapsguld på 90-talet, samt tränade Davis Cup-spelarna Patrik Rosenholm och Andreas Siljeström i ca 9 år. 

Som spelare tillhörde Rolle Sverigetoppen både som junior och senior. Han fick avsluta den egna aktiva karriären alldeles för tidigt (19 år) pga stora ryggproblem.

På TSK Malmen är Rolle en viktig kugge i arbetet med tävlingsspelarna tillsammans med Johan. Han är även med och bidrar på alla nivåer i klubben. 

“Prestation före resultat” – Rolle

Sofya Malysjeva

Sofya har spelat tennis hela livet och även spelat på elitnivå och tävlat en hel del som yngre. Hon gick på idrottsgymnasium och efter detta spelade hon collegetennis i div. 1. På college tog Sofya examen i psykologi.
Efter collegetennisen insåg Sofya att hon brinner för att lära ut och föra vidare glädjen med tennisen och drivs av att se utvecklingen och glädjen i sina elever. 
Sofya har tidigare jobbat som tränare i Nynäshamns TK och Farsta TK där hon har haft elever av alla nivåer och åldrar. Jämte sin roll som tränare på TSK Malmen så pluggar hon till fysioterapeut på KI.  Hon strävar efter att i framtiden kunna kombinera de båda jobben.

“Champions keep playing until they get it right” – Billie Jean King

Lars Rydenius

Lars började spela tennis i Järfälla TS, där han växte upp. Han är överlag mycket idrottsintresserad.

Från ca 10 års ålder var det mest tennis som gällde i organiserad form. I Järfälla utvecklades han och tog sedermera en plats i klubbens A-lag under en period.

Han kom till TSK Malmen 2009 via Marcus Hellgren (fd ansvarig tränare för TSKs tennisskola). Lars har genomgått tränarutbildning Steg 1-2 samt TGU2 . Fritiden ägnar Lars gärna åt naturupplevelser samt padel.

Lars tränarfilosofi bygger på variation i spelet, att inte ge moståndaren för mycket rytm, och att kunna ändra spelsätt, om ens egen taktik inte fungerar.

“Tactics are your best weapon” – Lars

Leticia Temirhanova

Leticia började spela tennis vid 4-års ålder i Tumba TK. 21-åringen har satsat helhjärtat på tennisen i 17 år och har bla  spelat i SALK, Farsta Tk och Good to Great. Leticia spelar tennis såväl nationellt som internationellt och vi är glada att hon däremellan vill vara tränare på TSK Malmen.

När Leticia inte håller på med tennis så är favoritsysselsättningen att hänga med kompisar.

“Make sure your worst enemy doesn’t live between your own two ears.” – Laird Hamilton

Andrias Manukyan

Andrias började jobba som tennistränare 2015 i Spårvägens TK, där han själv började spela i 6-års åldern. Han är uppvuxen i en idrottsfamilj, med bla en pappa som var professionell brottare. Andrias har förutom tennis även kört basket, friidrott, ishockey och karate.

Andrias har pluggat på Bosöns 2-åriga idrottsfolkhögskola samt genomfört SvTfs utbildnignar TGU 1 + TGU 2.

Som tränare är han väldigt engagerad, är positivt inställd och älskar att se utveckling hos andra.

Vid sidan av tennis så gillar Andrias övrig sport, att vara ute i naturen, matlagning mm.

“You can miss technically, but I hate to miss mentally.” –Rafael Nadal

Fredrik Lindenholst

Fredrik började spela tennis när han var 4 år gammal. Han har tävlat en del nationellt och i seriespel. Han gillar att tävla när möjlighet uppstår. Han har även spelat innebandy, fotboll och hockey.

Fredrik har genomgått Svenska Tennisförbundets utbildningar “Plattformen fö tennis” och “TGU-1”. Sedan tidigare har han en juristexamen och han läser just nu på KTH.

Tidigare har han jobbat som tennistränare på IS Göta TK, Ödåkra TK, Landskrona TK, Stockholm Tennis Academy och Hellas TK. På TSK Malmen tränar Fredrik alla åldersgrupper.

 

 

“Tennis är något man ska spela hela livet så njut och ha roligt på resan oavsett målsättning”. – Fredrik

Jenny Edner

Jenny Edner har spelat tennis på elitnivå. Hon har gått på tennisgymnasium och spelat på college i USA, NCAA Div.1, där hon bl.a fick utmärkelsen MVP, Most Valuble Player. Hon är även idrottspsykolog och KBT terapeut, där hon hjälper idrottare att  hantera stress, prestationsångest och höga krav.
 
 
 
 

“Ju högre upp på rankingen man kommer och ju bättre man blir, ju mer betydelse har inställningen och den mentala styrkan att göra.” – Jenny

Teodor Thorselius

Teodor började spela tennis vid 5 års ålder. Tennisen har varit en stor del av hans liv och han har tävlat mycket i Sverige under åren och dessutom spelat ett flertal internationella tävlingar runt om i Europa.

Han är utbildad via Tennis Stockholm “Plattformen för tennis”.  Teo gillar ledarrollen och att överföra sin kunskap och erfarenheter till yngre spelare.

“Win or learn”.- Teodor

Cesar Thorselius

Cesar började spela tennis vid 5- års ålder på klubben där hans pappa jobbade. Tennisen har sedan dess betytt mycket för honom. Han har tävlat och tränat både i och utanför Sverige. Till TSK Malmen kom han vid 14-års ålder och har hängt kvar sedan dess.

Cesar är utbildad via Svenska tennisförbundets utbildning “Plattformen för tennis”. Han har alltid tyckt att det är viktigt att ha en bra miljö där både tränare och spelare utvecklas, och han tycker det är väldigt roligt att få lära ut sina kunskaper om tennis till andra.

“Losing is not my enemy, fear of losing is my enemy” – Rafael Nadal

Axel Sandblom


Axel har spelat tennis sen han var 4 år och började på TSK Malmen som 6-åring. Han har även tävlat en del, men mest när han var yngre.

Axel har jobbat som tennistränare i fyra år och har genomfört utbildningen “Plattformen för tennis”. Han trivs bra på TSK Malmen och känner att han hela tiden utvecklas som tränare. Det roligaste med att vara tränare är att lära ut de saker han själv en gång lärt sig här och att få träffa andra som gillar tennis lika mycket som han själv.

“There is no way around hard work. Embrace it.” – Roger Federer

Alicia Sandblom

Alicia fick sin första tennisracket när hon var tre år. Ända sen dess har tennis varit en av hennes största passioner. Hon har spelat på TSK Malmen sedan hon var sex år. Under junioråren tävlade hon mycket, men sedan hon började gymnasiet så har tävlandet fått stå tillbaka en del för studierna.

Hon har arbetat som tennistränare sedan 2021. Det bästa med att arbeta som tennistränare är möjligheten att sprida kunskapen och glädjen vidare så att fler får ta del av den. Samtidigt som hon lyfter tennisspelare mot deras mål, så får hon utvecklas dom tränare och person parallellt, det tycker Alicia är inspirerande. 

“If you think negatively, it´s hard to get out of tense moments.” – Caroline Wozniacki